Dit jaar geen toekenning Over Hoop Prijs

 

In verband met de Corona crisis wordt de Over Hoop Prijs niet toegekend in 2020. We ontvingen veel inzendingen over initiatieven die plaatsvonden of startten in 2019, waarvan er nogal wat om een bezoek op locatie vragen.
Voor de Jury is het bezoeken van die projecten om tot een afgewogen oordeel te komen, vanwege de ‘intelligente lockdown’ niet mogelijk. Aangezien dit een eerlijke besluitvorming in de weg staat, is besloten de prijs dit jaar niet toe te kennen. Om de vele hoopvolle initiatieven niet tekort te doen, is gekozen voor een alternatieve formule van de prijs voor het komende jaar.
 

Dubbele prijs

 
Alle genomineerde voorstellen en het geldbedrag van €25.000 van de Over Hoop Prijs 2019 worden meegenomen naar volgend jaar. Zo maken we het mogelijk om in 2021 de Over Hoop Prijs uit te reiken aan twee initiatieven op cultureel en maatschappelijk vlak. Gezien alle hoopvolle initiatieven tot dusver, uit 2019 en tijdens de eerste helft van dit jaar, hebben wij er het volste vertrouwen in dat er volgende jaar een waardige dubbele editie van
de Over Hoop Prijs tot stand komt.

 

 

Vanaf het vierde kwartaal van dit jaar kan voor de Over Hoop Prijs 2020 worden genomineerd.